dilluns, 31 d’octubre del 2011

Danny Wilson - Mary's Prayer

Aquest trio escocès formava part d'un gènere musical estrany anomenat sophisti-pop sorgit a finals dels anys vuitanta que combina jazz, soul, pop i new wave.
El tema Mary's Prayer no era previst que fos el single del disc però fins i tot el grup va reconèixer que era el més comercial.
La banda va treure un segon disc que no aconseguí el mateix èxit que el primer. En la creació del tercer, els egos de composar cançons de tots tres membres va fer que se separessin. De totes maneres, el grup els ha servit com a planter perquè tots ells han acabat treballant com a músics o compositors d'altres grups.

dilluns, 24 d’octubre del 2011

Cherry Coke - No hagas el indio, haz el Cherokee

Un tema que va arrasar a les discoteques l'any 1995 quan va sortir per promocionar un nou refresc que mai va acabar de convèncer el mercat espanyol, tot i que Europa encara ara es pot comprar aquesta beguda.
El fracàs d'aquest producte es va endur el tema a l'oblit de molts joves que la ballaren a moltes nits a altes hores de la matinada.

dilluns, 17 d’octubre del 2011

The Connells - '74-'75

Aquesta banda nord-americana va tenir més anomenada a Europa amb aquesta cançó que no pas al seu propi país, assolint el número 1, per exemple, a Noruega o Suècia. Segueixen encara en actiu.

dilluns, 10 d’octubre del 2011

The Weather Girls - It's Raining Men

Curiós duet afroamericà de talla XXL. De fet, el nom del grup i el títol de la cançó van relacionats, potser sospitaven que no repetirien el ressò que els donaria aquest èxit de l'any 1982.
Elles són les autèntiques creadores d'aquest tema, tot i que ha tingut força més versions, potser la més coneguda la de Geri Halliwell, ex-Spice Girl, que també va triomfar a les llistes europees.

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Tasmin Archer - Sleeping Satellite

Aquesta cantant pop anglesa va començar com a corista. Amb el seu primer àlbum, l'any 1992, ja va treure aquest senzill que va arribar al número 1 al Regne Unit i a Irlanda, i al número 32 de les llistes dels Estats Units.
Archer va reaparèixer amb un segon disc l'any 1996 però ja no va tenir la repercussió del primer.